+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Metodinė diena „Kiekvienas gali patirti sėkmę“

[singlepic id=1610 w=200 h=200 float=right]Gegužės 7 d. Šilutės lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ vyko metodinė diena rajono ikimokyklinio ugdymo pedagogams „Kiekvienas gali patirti sėkmę“. Dalintasi patirtimi, kaip įgyvendinant svarbiausią principą – vaikų ugdymą(si) kartu, nepaisant jų skirtumų ir kylančių sunkumų – rasti priemonių ir būdų, kaip sutelkti bendruomenės narių energiją ir kompetenciją, kad būtų pasiektas pagrindinis tikslas – užtikrintos ugdymosi sąlygos, įgalinančios kiekvieną vaiką ugdytis pagal individualius gebėjimus ir poreikius.

Darželio direktorė Irena lekavičienė pristatė svečiams įstaigą, pasidžiaugė sukaupta patirtimi. Švietimo skyriaus specialistė Vida Nemanienė, kuruojanti ikimokyklinį ugdymą, kalbėjo apie inkliuzinio ugdymo organizavimo galimybes, akcentavo mikroklimato, pasišventimo darbui svarbą. Lopšelio-darželio pedagogai pristatė pranešimus – „Darželis, kuriame gera visiems. Inkliuzinio ugdymo organizavimas Šilutės lopšelyje-darželyje“, „Ko vienas negaliu,- kartu mes galim viską“, „Inkliuzinio ugdymo svarba vaikams su klausos sutrikimais“, „Sveikatinanti-korekcinė mankšta „Ryto žadintuvas“.

Vyko darbas grupėse „Ugdymo metodai „ištirpdantys skirtumus“. Taip pat pedagogai apžiūrėjo ugdymo(si)  priemones, kurias pagamino lopšelio-darželio pedagogai, stendinius pranešimus apie inkliuzinio ugdymo ypatumus – „Bičiulių savaitė“, „Ką gali mūsų pirštukai“, „Kiek daug gražių žodelių mažoj širdelėj“, „Mūsų širdelėse daug spalvų, kai esame kartu“.

Vėliau dvi linksmos žaismingos Raganėlės pakvietė visus į meno terapijos veiklą „Kurdami pažįstame pasaulį“. Vaikai kartu su Raganėlėmis kūrė spalvotą pavasario paveikslą. Ir ko tik neteko vaikams išbandyti – klausytis Raganėlės muzikinių instrumentų – vėjyje skambančių raktų, švitrinio popieriaus čežėjimo, skardos bumbsėjimo, riešutų čežėjimo, groti su vienkartiniais indais – stiklinaitėmis, įvairaus dydžio kibirėliais, šokti su vėjyje besiplaikstančiomis skarelėmis. Nemažiau išmoninga buvo ir antroji Raganėlė, pakvietusi apsilankyti „Žaisliukų slapukų“ palėpėje, išbandyti piešimą su raganiškom šluotom, tikrais dailininko teptukais ant molbertų, dažytojų voleliais… Veikla baigėsi pasimėgavimu arbata prie laužo… Refleksijos metu pasidžiaugta, kad pavyko įsitikinti jog kiekvienas – tiek vaikas, tiek suaugęs – gali patirti sėkmę, tik reikia prisiminti, kad ko vienas negaliu, kartu mes galim viską…

Daiva Mikulskytė,
Šilutės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ pavaduotoja ugdymui