+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

„Praktinių žinių labirintas“ Pašyšių pagrindinėje mokykloje

[singlepic id=1599 w=200 h=200 float=left]Šiemet gamtos mokslų ir matematikos konkursas „Praktinių žinių labirintas“ vyko Šilutės rajono Pašyšių pagrindinėje mokykloje.  Šis įdomus, turintis savo tradicijas konkursas  balandžio  17-ąją pritraukė  pasigalynėti savo žiniomis ne tik Šilutės rajono mokyklų, bet ir Pagėgių savivaldybės Stoniškių pagrindinės mokyklos komandas. Iš viso jų dalyvavo net dešimt.

Komandos dvi valandas įtemtai sprendė  matematikos, fizikos, chemijos, biologijos užduotis. Šiais metais, pasikeitus konkurso nuostatams, buvo dvi  integruotos „stotelės“:  matematikos – fizikos ir chemijos – biologijos. Kiekvienoje „stotelėje“ atlikti užduotims buvo skirta po  keturiasdešimt penkias minutes.

Pasibaigus sutartam laikui, komandoms buvo pasiūlyta sudalyvauti „Zefyro“ iššūkyje. Šis žaidimas, nors ir žinomas visame pasaulyje, svečiams buvo naujiena. Mokiniai noriai priėmė iššūkį. Visoms komandoms atlikus užduotį  kelios minutės refleksijos parodė, kaip mokiniams yra reikalingas ne tik darbas komandoje, bet ir skirtingų požiūrių ir gebėjimų susidūrimas atliekant bendrą darbą.

Kol mokiniai žaidė, vertinimo komisijos nariai plušėjo skaičiuodami rezultatus. Paaiškėjo, kad trečiąją prizinę vietą laimėjo Šilutės rajono Usėnų pagrindinė mokykla, antrąją – Saugų J. Mikšo pagrindinė mokykla. Pačią garbingiausią, pirmąją vietą užėmė Šilutės rajono Vilkyčių pagrindinė mokykla. Tradiciškai ši mokykla perėmė konkurso organizavimo estafetę savo mokykloje kitais metais.

Jolanta Pėžienė,
Pašyšių pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja