+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Parodoje – grafikos darbai „Rusnės gandrai“

[singlepic id=1590 w=200 h=200 float=left]Rusnės pagrindinės mokyklos ketvirtos klasės mokiniai puoselėja gražią tradiciją – edukacine veikla pažymėti gimtosios Rusnės vardadienį. Tai būna edukacinės viktorinos, popietės ir kt. Šiemet ketvirtokai parengė ir Tarnybos konferencijų salėje eksponuoja grafikos darbų parodą „Rusnės gandrai“.

Aplankėme Valerijos ir Kazimiero Banių etnografinę sodybą, apžiūrėjome Rusnės senųjų medinių namų paveldą ir aptarėme klasėje, vaikščiojome senuoju akmenų brukiu Šilutės ir Nemuno gatvėse Rusnėje. Aiškinomės ir domėjomės šių istorinių faktų kilme ir aplinkybėmis, – susipažinome su dalele salos istorijos.

Mūsų grafikos darbai – tai flomasteriais, pieštuku ar tušu brėžtos linijos, taškai, dėmės (tik ne akvarele ar guašu!) Taip parodoje  atsirado gausybė dėmesio vertų piešinių, o atmintyje – gimtinės istorijos žinios.

Kartu su klasės mokiniais gegužės pabaigoje-birželio pradžioje kasmet skaičiuojame salos gandrus ir vedame metraštį. Praėjusiais, 2014-aisiais saloje kleketavo 91 raudonkojis ilgasnapis. Parodoje prirašėme ir visą lapą gandro sinonimų – šis paukštis turi jų tikrai nemažai.

Eglė Januškienė,
Rusnės pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė