+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Lietuvių kalba skaitmeniniame amžiuje

[singlepic id=1588 w=200 h=200 float=right]Balandžio 17 d. Saugų J. Mikšo pagrindinėje mokykloje vyko Saugų zonos pradinių klasių mokytojų metodnio būrelio susirinkimas, kurio tema buvo „Lietuvių kalba skaitmeniniame amžiuje“. Vyko diskusija apie teigiamus ir neigiamus rišlios kalbos šiuolaikinio ugdymo aspektus, dalijimasis patirtimi apie sėkmingai naudojamas skaitmenines mokymo priemones kalbiniam ugdymui.

Saugų Juirgio Mikšo pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė Rita Pečiulienė skaitė pranešimą “Lietuvybės žadintojas aušrininkas Jurgis Mikšas”. Mokytoja priminė laikmetį, kai lietuviška spauda buvo draudžiama ir kaip buvo bandoma lietuvybę išsaugoti. Ir mūsų laikmetis, kai plačiai paplito IT naudojimas, kelia ne tik džiaugsmą, bet ir nerimą dėl lietuviško, tarmiško žodžio išgyvenimo. Apie tai kalbėjo Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos vyresnioji mokytoja Inga Mockienė savo pranešime “Lietuvių kalba skaitmeniniame amžiuje”.

Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė Birutė Kaminskienė organizavo skaitovų konkursą “Po mėlynu tėviškės dangumi”, skirtą mokyklos varduvininkui Jurgiui Mikšui. Buvo išrinkti geriausi skaitovai, apdovanoti padėkomis. O skaitovams dovanotos knygelės simbolizavo, kad šiuolaikinis mokytojas turi ugdymo procesą organizuoti taip, kad jame derėtų ir spaustuvės knyga, ir IT. Skaitmeninės technologijos turi padėti eiti lietuvybės keliu ir skleisti lietuvišką žodį.

Martina Zimkienė,
Saugų zonos pradinių klasių mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Švėkšnos „Saulės“ gimmnazijos mokytoja metodininkė