+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Seminaras „Etninės kultūros integravimas ir įgyvendinimas ugdymo įstaigose“  Kaune

[singlepic id=1576 w=200 h=200 float=left]Naujai įsikūręs Šilutės rajono Etninės kultūros mokytojų/ugdytojų metodinis būrelis aktyviai vykdo savo veiklą. Balandžio 8 d. būrelio pedagogai išvyko į edukacinį seminarą Kaune, kurio tema „Etninės kultūros integravimas ir įgyvendinimas Kauno miesto ugdymo įstaigose“.

Šilutiškius maloniai priėmė ir dalijosi etninės kultūros integravimo metodais ir formomis ugdant priešmokyklinių grupių vaikus Kauno sanatorinio lopšelio-darželio „Pušynėlis“ pedagogų kolektyvas. Kauno „Šilo“ pradinės mokyklos mokytoja ekspertė Gražina Kepežinskienė pristatė etninės kultūros metodinių rekomendacijų įgyvendinimą mokykloje, ilgametę šios krypties veiklą ir darbo metodus. Po pietų seminaro dalyvių laukė pažintis su folkloro klubo „Gilė“ nariais bei jų vadovais – Artūru Sinkevičiumi ir Dobilu Juška. Šis klubas įsikūręs Kauno Jono Pauliaus antrojoje gimnazijoje. Per dvidešimt savo veiklos metų folkloro klubas įrašė ir išleido 3 kompaktines plokšteles, kasmet organizuoja žygius, švenčia kalendorines šventes, dalyvauja koncertuose ir festivaliuose Jame šiuo metu yra 70 narių.

Ši išvyka – tai puiki galimybė susipažinti su Kauno miesto ugdymo įstaigų metodine patirtimi įgyvendinant etninę kultūrą, galimybė pasidalinti praktiniais patyrimais, skatinančiais mokinių domėjimąsi lietuvių etnine kultūra.

Šilutės rajono etninės kultūros mokytojų/ugdytojų metodinio būrelio nariai įgytą patirtį edukacinio seminaro metu žadėjo sėkmingai pritaikyti savo ugdymo įstaigose.

Rasa Gailiuvienė,
Juknaičių pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui,
Rajono etninės kultūros mokytojų (ugdytojų) metodinio būrelio pirmininkė