+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Sėkmingos pamokos kriterijai, kiti ugdymo veiksniai

[singlepic id=1558 w=200 h=200 float=left]Kovo 26 d. Vilkyčių pagrindinėje mokykloje įvyko Saugų zonos pradinių klasių mokytojų metodinio būrelio susirinkimas. Diskutavome temomis:  „Sėkmingos pamokos kriterijai“, Individualios pažangos vertinimo poveikis mokinių motyvacijai“, paminėjome Etnografinių regionų metus.

Švėkšnos “Saulės” gimnazijos mokytoja metodininkė Nijolė Kairienė  skaitė pranešimą apie motyvacijos skatinimą, kuris veda prie sėkmingos pamokos. Mokytojai pasidalijo savo mintimis, kurios kilo išklausius pranešimą, diskutavo. Sudėtinga diskusija vyko apie individualią vaiko pažangą, nes mokyklos tik dabar pradeda kurti šią sistemą ir mokytojai neturi konkrečių ir sėkmingai išbandytų pavyzdžių, kad galėtų pasidalyti idėjomis. Šis klausimas paliktas diskusijoms ir ateityje. Būrelio pirmininkė Martina Zimkienė pristatė ir priminė mokytojų atestacijos nuostatus, į ką atkreipti dėmesį ir kokias veiklas turi nepamiršti vykdyti mokytojas, kad įrodytų savo kompetencijas.

Kol mokytojai diskutavo, mokiniams vyko dailiojo rašto konkursas ,,Žąsies plunksna“. Jį organizavo Vilkyčių pagrindinės mokyklos vyresnioji mokytoja Daiva Jonušienė. Renginys tikslingas minint Etnografinių regionų metus. Dalyvavo 15 mokinukų, visi apdovanoti padėkomis, o laimėtojai – diplomais ir knygelėmis. O sugalvota nominacija nustebino ir mokytojus, ir jos gavėją – „Gražiausiai rašantis kairiarankis“.

Martina Zimkienė,
Saugų zonos metodinio būrelio pirmininkė,
Švėkšnos „Saulės“ gimmnazijos mokytoja metodininkė