+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Krikščioniškas tikėjimas kintančioje visuomenėje

[singlepic id=1538 w=200 h=200 float=right]Vasario 20 d. Telšiuose įvyko tarptautinė mokslinė konferencija, skirta Pašvęstojo (vienuolinio) gyvenimo metams. Konferenciją „Pašvęstojo gyvenimo praeitis, dabartis ir ateitis: pašvęstuoju gyvenimu ir broliška bendryste liudyti krikščionišką tikėjimą kintančioje visuomenėje“, kuri vyko Telšių Žemaitės dramos teatre, organizavo Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarija kartu su Telšių Vyskupijos Kurija, Telšių Vyskupijos Katechetikos Centru ir Telšių rajono savivaldybės Švietimo Centru. Šioje konferencijoje dalyvavo ir grupelė Šilutės dekanato tikybos mokytojų.

Pranešimus šioje konferencijoje skaitė: Romos popiežiškojo Laterano universiteto rektorius vysk. prof. dr. Enrico dal Covolo SDB: „Naujoji evangelizacija ir kultūrinis įsipareigojimas pašvęstajame gyvenime. Tarp praeities, dabarties ir ateities“; vienuolė dr. Ligita Ryliškytė SJE Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto lektorė, Širdies ir kraujagyslių ligų klinikos vyresnioji mokslo darbuotoja: „Pašvęstasis gyvenimas: nešti Dievo apkabinimą“; Latvijos Universiteto Teologijos fakulteto Bažnyčios istorijos ir religijų istorijos katedros dėstytojas kun. doc. dr. Andris Priede – apie vienuolijų vaidmenį po protestantiškos Reformos iš naujo evangelizuojant Latgalą, Latvijoje; Lietuvos istorijos instituto vyresnysis mokslo darbuotojas, LKMA narys dr. Darius Baronas: „Cistersų pavyzdžio ir Šv. Bernardo Klerviečio minčių aktualumas mūsų dienų Lietuvai“. Po pranešimų salėje vyko diskusija įvairiomis temomis, pranešėjai atsakinėjo į užduodamus klausimus. Konferencijai pasibaigus Telšių vyskupijos Katedroje buvo aukojamos iškilmingos Šv. Mišios.

Mums tikybos mokytojams buvo tikrai svarbu dalyvauti šioje konferencijoje, pagilinti savo žinias apie pašvęstojo gyvenimo svarbą pasauliui. S. Ligita SJE labai trumpai apibendrino Pašvęstojo gyvenimo metų trejopą tikslą, kuris galėtų būti svarbus ne tik tikybos, bet ir visiems mokytojams, aukojantiems savo žinias ir talentus jaunajai kartai: dėkingai žvelgti į praeitį, aistringai gyventi dabartimi, viltingai apkabinti ateitį.

Virginija Rupainienė,
Tikybos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Žemaičių Naumiesčio gimnazijos mokytoja metodininkė