+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kaip rinktis profesiją, skatinti mokinių motyvaciją?

[singlepic id=1472 w=200 h=200 float=left]Gruodžio 11 dieną Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnybos psichologė, socialinė pedagogė Ilona Norgėlienė vedė paskaitas Rusnės pagrindinės mokyklos dešimtos klasės mokiniams ir toje klasėje dirbantiems mokytojams.

Mokiniai klausėsi paskaitos ,,Kaip rinktis profesiją“, dalijosi su specialiste savo ateities planais, savo lūkesčiais, abejonėmis ir svajonėmis, pildė profesijos pasirinkimo testus. Dešimtokai suprato, kad renkantis profesiją svarbu atsižvelgti į savo interesus ir polinkius.

Mokytojai klausėsi paskaitos ,,Mokinių mokymosi motyvacijos skatinimas”, diskutavo ir dalijosi savo patirtimi kaip jiems pavyksta sužadinti mokinių vidinę motyvaciją mokytis. Specialistė akcentavo, kad mokytojas, norėdamas sukurti vidinę motyvaciją, turi įvertinti tris dalykus: savo įtakos galią, mokinio troškimą būti viduje suinteresuotam ir dėstymo paprastumą, kai mokiniai yra viduje suinteresuoti mokytis. Svarbu atsiminti, kad mokinio patiriama sėkmė turi didesnę motyvacijos galią negu nesėkmė.

Janina Toleikienė,
Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnybos direktoriaus pavaduotoja