+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Mokinių motyvacijos skatinimas fiziniam aktyvumui

[singlepic id=1422 w=200 h=200 float=right]Lapkričio 18 d. rajono kūno kultūros mokytojai rinkosi į metodinio būrelio susirinkimą, kuriame klausė kolegų pranešimų: „Mokinių motyvacijos skatinimas fiziniam aktyvumui“ (Kintų pagrindinės mokyklos mokytoja Lina Leikuvienė), „Mokinių pažangos ir pasiekimų vertinimas kūno kultūros pamokose“ (Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos mokytojai Dainora Grevienė, Audrius Urmulevičius) . Aptarė kitus veiklos klausimus.

Pranešime apie mokinių motyvacijos skatinimą fiziniam aktyvumui remtasi ne tik bendrosiomis teorinėmis mokinio motyvacijos nuostatomis, bet ir praktine, darbine patirtimi, kuri džiugina, nes kintiškiai mokiniai noriai ir gausiai dalyvauja įvairioje jiems siūlomoje fizinėje veikloje.

Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos kūno kultūros mokytojai dalyvavo Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos ugdymo plėtotės centro ir kūno kultūros mokytojų asociacijos vykdomoje programoje „Mokinių pažangos ir pasiekimų vertinimas kūno kultūros pamokose“, kurios tikslas – skaitmeninėje laikmenoje parengti studijų knygą bendrojo ugdymo mokyklų kūno kultūros mokytojams, kad jie galėtų ieškoti ir rasti tinkamiausių būdų įgyvendinant programose keliamus uždavinius. Džiugu, kad švėkšniškių vertinimo sistemos pažymiu pavyzdys pripažintas tarp 6 tinkamiausių ir rekomenduotinų sistemų naudotis kūrybiškai pritaikant savo darbe. Dainora Grevienė pristatė savo mokyklos vertinimo sistemą, o Audrius Urmulevičius – studijų knygą „Mokinių pažangos ir pasiekimų vertinimas kūno kultūros pamokose“. Pranešimas sulaukė daug diskusijų, nustebino labai skirtingas mokinių vertinimas įvairiose Lietuvos mokyklose.

Po pranešimų pristatyti autorės Ingos Gliožaitienės 5-12 klasių kūno kultūros užduočių sąsiuviniai, pakoreguoti rajono kaimo mokyklų „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ ir tinklinio varžybų pogrupiai, siūlyta metodinė veikla 2015 metams.

Lina Leikuvienė,
Kūno kultūros metodinio būrelio pirmininkė,
Kintų pagrindinės mokyklos kūno kultūros vyresnioji mokytoja