+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Atvira integruotra pamoka Kintuose „Ilgas duonos kelias“

[singlepic id=1411 w=200 h=200 float=left]Lapkričio 14 d. Saugų zonos pradinių klasių  metodinio būrelio mokytojai rinkosi į integruotą lietuvių kalbos, pasaulio pažinimo ir matematikos pamoką 2 – 3 klasėse “Ilgas duonos kelias”. Pamoką vedė mokytoja metodininkė Elvyra Rimkuvienė ir vyresnioji mokytoja  Asta Matvėjevienė. Mokytojai taip pat organizavo ir metodinį susirinkimą, kuriame aptarė veiklą.

Vaikai mažai žino apie senovės darbus, o ypač apie ilgą duonos kelią ant mūsų stalo. Mokytojos padėjo mokiniams suvokti, kad norint duonelę valgyti, reikia daug dirbti, supažindino su duonos kepimo tradicijomis. Ragavome įvairių rūšių bandeles ir duoną, kurią kepė mokinių mamos, dalyvavusios pamokoje. Matėme, kaip senovėje buvo kuliama spragilu, vėtomi grūdai. Pamokoje mokiniai atliko matematikos ir lietuvių kalbos užduotis, naudodami individualaus ir grupinio darbo metodus. Mokytojos kruopščiai suplanavo pamoką, tinkamai panaudojo  vaizdines priemones.

Metodinio būrelio susirinkime mokytoja metodininkė Irena Šerkienė skaitė pranešimą tema „Teigiamos emocijos dailės ir muzikos pamokose“, kalbėjo apie didžiulę vaizduotės įtaką muzikos ir dailės jungtyje. Mokytoja metodininkė Vida Viršilienė apibendrinusi atliktą tyrimą užsiėmimo metu skaitė pranešimą „Mokinio dienos režimas ir vaiko sveikata”.

Rita Pečiulienė
Metodinio būrelio pirmininkė