+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kaip ugdysime profesinę mokinių motyvaciją?

[singlepic id=1403 w=200 h=200 float=right]Spalio pabaigoje mokyklų ugdymo karjerai specialistai susirinkę Tarnyboje aptarė tolimesnį mokinių veiklinimą. Dalyvavo Šilutės rajono profesinio veiklinimo organizatorės Jolanta Prialgauskienė ir Renata Rakickienė, kurios organizuos mokinių profesinį veiklinimą: vykdys įmonių ir organizacijų paiešką, rengs su jomis bendradarbiavimo sutartis, sudarys  įmonių, įstaigų bei organizacijų duomenų bazę, bendradarbiaus su bendrojo ugdymo mokyklų karjeros specialistais, informuos juos apie mokinių vizitų planavimą ir organizavimą.

Profesinis veiklinimas  – tai veiklos, kuriose bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams (5-12 kl.) padedama aktyviai pažinti įvairias užimtumo sritis, profesinius ypatumus ir karjeros galimybes, kaupti darbo patirtį, ugdytis profesinę motyvaciją bei planuoti būsimą karjerą. Ši veikla vykdoma pagal Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro projektą „Ugdymo karjerai ir stebėsenos modelių sukūrimas ir plėtra bendrajame lavinime ir profesiniame mokyme (I etapas)“ (Nr. VP1-2.3-ŠMM-01-V-01-002).

Tikimės aktyvaus mokyklų kolektyvų bendradarbiavimo, kuris padės toliau kryptingai plėtoti mokinių profesinio orientavimo veiklas.

Vitalija Jurienė,
Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė