+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Atvira integruota pamoka „Susipažinkime su Anglija”

[singlepic id=1311 w=200 h=200 float=left]Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena. Ji oficialiai švenčiama nuo 2001 m. Šios šventės metu Europos valstybėse organizuojami renginiai, skatinantys kalbų mokymosi įvairovę bei pagarbą visoms Europos kalboms. Šios dienos paskirtis trejopa: šviesti visuomenę Europos daugiakalbystės klausimais, puoselėti kultūrų ir kalbų įvairovę ir skatinti mokytis kalbų visų lygių mokyklose ir vėliau, jas baigus.

Ta proga Šilutės pirmosios gimnazijos anglų kalbos mokytojos Natalija Mulerova ir Reda Klimanskienė bei Žibų pradinės mokyklos ketvirtos klasės mokiniai su anglų kalbos mokytoja eksperte Renata Ivaščenkiene pakvietė rajono anglų kalbos mokytojus į edukacinę atvirą integruota anglų, lietuvių kalbų ir pasaulio pažinimo pamoką „Susipažinkime su Anglija“ („Let‘s meet England”) Šilutės pirmojoje gimnazijoje. Renginio tikslas – skatinti visų lygių rajono mokyklas ir mokinius bendrauti ir bendradarbiauti užsienio kalba.

Pamoką mokiniai pradėjo daina „Europos Sąjunga“ („European Union“). Dainuoti ir šokti buvo pakviestos ir anglų kalbos mokytojos, ir pamoką stebėję svečiai. Po smagios įžangos, mokiniai buvo suskirstyti į komandas, kurių laukė atidus ir linksmas darbas kartu. Mokiniai žaidė žaidimą „Kartuvės“ („Hangman“), kurio metu turėjo atspėti Jungtinės karalystės valstybių sostines. Po to, žiūrėdami video apie Londoną, turėjo išskirti pagrindinius šio miesto simbolius. Galiausiai, kiekviena komanda turėjo perskaityti jiems pateiktą papildomą informaciją apie žymius Londono simbolius ir pristatyti juos savo draugams. Smagu buvo stebėti atidžiai ir kruopščiai dirbančius mokinius, kurie informacijos ir žinių turėjo kur kas daugiau, nei tikėjosi mokytojos.

Šio renginio didžiausias privalumas buvo tas, kad pradinių klasių mokiniai turėjo galimybę bendrauti su mokytojais ir bendradarbiauti su komandos nariais anglų kalba. Smagu girdėt vaikų troškimus, kad tokių pamokų-renginių būtų daugiau. Vadinasi, pamoka patiko ne tik ją organizavusioms mokytojoms, bet ir aktyviai dalyvavusiems mokiniams.

Reda Klimanskienė,
Šilutės pirmosios gimnazijos anglų kalbos mokytoja

[nggallery id=71]