+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

TURIZMO PLĖTRA PASAULYJE: IŠŠŪKIAI, TENDENCIJOS, PAVYZDŽIAI

[singlepic id=1133 w=200 h=200 float=left]Tokiu pavadinimu seminarą gegužės 22 d. išklausė rajono geografijos mokytojai. Seminarą vedė Rytas Šalna, Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas, geografijos mokytojas ekspertas.

Pagrindinio ir vidurinio ugdymo programose yra numatytas turizmo, globalizacijos, išsivysčiusių ir besivystančių valstybių ūkinės raidos turinys. Šiam programos reikalavimui sėkmingai įgyvendinti geografijos mokytojams reikalinga ne tik teorinė medžiaga, bet ir konkretūs pavyzdžiai iš viso pasaulio. Tai ypač svarbu mokiniams, kurie noriai nagrinėja konkrečius pavyzdžius, išryškina jų probleminį kontekstą, ieško ryšių, priežastingumo, lengviau daro išvadas ir teikia siūlymus.

Seminaro programa padės geografijos mokytojams susipažinti su įvairių pasaulio šalių turizmo plėtros patirtimis, iškylančiomis socialinėmis ir ekonominėmis problemomis, iššūkiais, tendencijomis, geraisiais ir probleminiais pavyzdžiais.

Mokytojai gavo patarimų, kaip šį programose numatytą turinį kuo įdomiau ir naudingiau perteikti mokiniams, į ką reikėtų akcentuoti mokinių dėmesį, kokias žinias šiame kontekste perduoti mokiniams, kokias daryti išvadas. Seminare įgytos žinios palengvins mokytojų pasirengimą tokio ir panašaus turinio pamokoms: medžiagos atrankai, probleminiam kontekstui iškelti, vaizdinės medžiagos panaudojimui.

Liolia Baguckienė,
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokytoja,
Geografijos ir ekonomikos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė