+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Mokykla, sklidina muzikos

[singlepic id=1119 w=200 h=200 float=right]
Pavasario metas, užtraukime dainą

Linksmybės ir juokas nuspalvins klases,

Pražysta kūrybos padūkus dvasia,

Visa mokykla dainininkų pilna!

Jau ketvirtą kartą šiomis šiltomis pavasarinėmis Klaipėdos Vydūno pagrindinės mokyklos mokinių sukurtomis eilėmis Šilutės Žibų pradinės mokyklos mažieji dainininkai ir jų muzikos mokytojos metodininkės Raimonda Gečienė ir Reminta Stoškuvienė prisijungė prie  Lietuvos muzikos mokytojų asociacijos  rengiamos akcijos ,,Dainuojanti klasė, dainuojanti mokykla“.

Mūsų mokykloje dainą vaikai pamilsta jau pirmoje klasėje. Mokiniai nuolat dalijasi dainavimo džiaugsmu su kitais: be dainų nepraeina nė vienas mokyklos renginys, savo dainelėmis vaikučiai džiugina tėvelius švenčių metu, koncertuoja Šilutės senelių globos namuose, dalyvauja miesto šventėse, valstybinių švenčių minėjimo koncertuose. Todėl smagu, kad šiltą ir gražų pavasario vakarą muzikos mokytojos Raimonda Gečienė, Reminta Stoškuvienė, vakaro vedančioji mokytoja Renata Ivaščenkienė,  4a, 4b klasių mokiniai, mokyklos jaunučių pop choras, 3 – 4  klasių mergaičių vokalinis ansamblis pakvietė visą mokyklos bendruomenę ir svečius į šventinį koncertą „Pro atvirą langą į platų pasaulį“ . Šventės metu skambėjo ne tik akcijos organizatorių pasiūlytas repertuaras, bet ir vaikų ypač pamėgtos dainelės: „Džiaugiasi mano širdelė“, „Lietaus tango“, „Mums reikia Povilo“, „Geltonų plytų kelias“, „Eina ožys rėkdamas“ ir kt. Jungtinis choras atliko 11 gražių, prasmingų  ir nuotaikingų dainų.  Koncertas nustebino savo šiluma ir jaukumu, nes kiekvieną kūrinėlį vaikučiai atliko iš visos širdies…

Džiaugiamės, kad kiekvienais metais sulaukiame atstovų iš Lietuvos muzikos mokytojų asociacijos. Praėjusį pavasarį ,,Dainuojančios klasės, dainuojančios mokyklos“  pasirengimą akcijai vertino atvykęs garbingas svečias – KU docentas, Klaipėdos Vydūno vidurinės mokyklos direktorius, mokytojas ekspertas, Lietuvos muzikos mokytojų asociacijos narys, chorų vadovas ir dirigentas Arvydas Girdzijauskas. Kolektyvai buvo įvertinti „Dainuojančios klasės“ vardą patvirtinančiu sertifikatu. Šiemet sertifikatą įteikė  Šilutės vaikų meno mokyklos muzikos mokytoja ekspertė Daiva Pielikienė.

„Savo dainininkų širdelėse mes bandėme pasodinti nepaprastą meilės muzikai daigelį, kuris augdamas mokys vaikus nepraeiti abejingai  pro mus supantį nepaprastai įvairų ir spalvingą garsų pasaulį. Tikimės, kad ši įskiepyta meilė muzikai lydės mūsų mažuosius dainorėlius visą likusį gyvenimą“ – po renginio visiems dalyviams linkėjo Šilutės Žibų pradinės mokyklos muzikos mokytojos.

Raimonda Gečienė ir Reminta Stoškuvienė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos  muzikos mokytojos metodininkės