+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Netradicinės pamokos. „Pažintis su Šilutės etnokultūra”

[singlepic id=1117 w=200 h=200 float=right]Gegužės 2 dieną Žemaičių Naumiesčio zonos metodinio būrelio pradinių klasių mokytojai kartu su Šilutės švietimo pagalbos tarnyba organizavome Klaipėdos rajono Gargždų „Kranto” pagrindinės mokyklos mokytojams edukacinę programą „Pažintis su Šilutės krašto etnokultūra”. Tai buvo svečių atsakomasis vizitas po to, kai mes svečiavomės Gargždų „Kranto” pagrindinėje mokykloje ir stebėjome, analizavome penkias atviras pamokas.

Apsilankėme Šilutės Žibų pradinėje mokykloje. Mokytojai stebėjo Žibų pradinės mokyklos mokinių koncertą. Mokyklos direktorė Elena Šarkienė supažindino svečius su mokyklos istorija, jos bendruomene. Po to visi dalyvavo edukacinėje pamokoje Šilutės muziejuje, kurią vedė muziejaus direktorė Roza Šikšnienė. Tai įdomi pamoka apie XIX – XX a. pr. pamaryje gyvenusių žmonių pasaulį, jų buitį, papročius, žvejybos priemones – visa tai mums labai tolima ir įdomu. Turėjome galimybę išgirsti ir senąją šišioniškių tarmę.

Vykome į Salos etnokultūros informacinį centrą. Buvome šiltai sutikti šio centro direktorės Birutės Servienės. Ji nuotaikingai paporino apie Rusnę, jos istoriją, papročius. Ekskursijos metu aplankėme įžymiausias Rusnės salos vietas, susipažinome su Rusnės salos istorija, žvejybos tradicijomis. Vaišinomės žuviene, kuri buvo pagaminta pagal senovinį rusniškių receptą.

Bendrame pokalbyje apibendrinome metodinės dienos įspūdžius. Patyrėme daug malonių akimirkų.

Viliutė Vindžigelskienė,
Žemaičių Naumiesčio zonos pradinių klasių mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Katyčių pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė