+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

,,Kur vaiko laimė ir sėkmė?“

[singlepic id=1101 w=200 h=200 float=left]Balandžio 17 d. Šilutės r. Saugų Jurgio Mikšo pagrindinėje mokykloje įvyko Lietuvos tėvų forumo tęstinio projekto ,,Tėvų iniciatyvos ir pokyčiai mokykloje“ paskaita-diskusija ,,Kur vaiko laimė ir sėkmė?“.

Mokyklos bendruomenė: tėvai, mokytojai, švietimo pagalbos specialistai susitikime analizavo, kas stiprina vaiko laimę, koks vaikas yra laimingas, ką daro laimingų vaikų tėvai? Diskusijos dalyviai kalbėjo apie šeimos vertybes, tėvų, vaikų įsitikinimus, emocinį raštingumą ir kompetencijas.

Emocinis raštingumas yra ir bus labai svarbi mūsų pilnaverčio gyvenimo dalis. Tai gebėjimas jausti, suvokti bei tinkamai reikšti savo emocinius išgyvenimus, įsivardinti emocinę būseną. Svarbu sužadinti tokias emocijas, kurios vestų prie pageidaujamų tikslų ir, svarbiausia, gebėti tą patį daryti mus supantiems žmonėms.

Džiaugiamės galėdami pamąstyti, kaip mes kuriame savo emocines būsenas, kokia mūsų minčių įtaka emocijoms. Dėliodami kokybiško bendravimo modelį, bandėme pažinti tikrąsias žmonių emocijas ir daryti joms poveikį. Patvirtinome nuostatas, kad nerimas, pyktis, baimė – tai tik energija, kuria linkme ją nukreipsime, priklauso nuo mūsų. Samprotavome apie pasitikėjimą, kur jis prasideda ir kur baigiasi.

Diskusijoje supratome kad vaikai – tai laiškai, siunčiami į ateitį. Laimingas vaikas šypsosi, rodo smalsumą, susidomėjimą, imasi žaidimų, bendrauja su bendraamžiais ir suaugusiais. Pati didžiausia dovana, kokią galime duoti vaikui yra meilė jam. Jei vaikas jaučiasi mylimas, tai jam viskas sekasi. Jis gali norėti geresnių, šiuolaikiškų materialinių vertybių, bet, jei jis jausis mylimas, į visą tai galės numoti ranka.

Dėkojame Lietuvos tėvų forumo lektorei Kristinai Paulikei už galimybę bendraujant, bendradarbiaujant ieškoti mokyklos sėkmės rakto – kartu auginti laimingus vaikus.

Esame pasiruošę naujai pažvelgti į save, siekti pozityvių pokyčių mokykloje, kartu dirbti, mokytis ir augti darnioje mokyklos bendruomenėje.

Jurgita Lidžiuvienė,
Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos direktorė