+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Išmaniosios technologijos šiuolaikinėms pamokoms

[singlepic id=1096 w=200 h=200 float=right]Artėjant gražiausioms pavasario šventėms, mokiniams atostogaujant, balandžio 17 d. Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje mokėsi mokytojai. Seminaras – „Mobiliųjų įrenginių galimybės ugdymo procese”, lektorė – Stasė Riškienė, Kuršėnų Pavenčių vidurinės mokyklos anglų kalbos mokytoja ekspertė, „Apple” profesinio tobulinimo konsultantė.

Naudojantis įvairiomis mobiliųjų įrenginių „iPad“ programėlėmis mokytojai turėjo galimybę supažindinti su naudojimosi mobiliais įrenginiais pagrindais: teksto rinkimu, el. knygų skaitymu, naršymu internete ir pan. bei kitomis planšetinių kompiuterių taikymo ugdymo procese galimybėmis. El. knygos, užrašinė, edukacinės programėlės ir lavinamieji žaidimai, interneto naršyklė, integruota vaizdo kamera, balso įrašymo, dokumentų kūrimo ir kitos galimybės praturtina ugdymo procesą ir net pakeičia įprastas mokymo priemones.

Diskutuojant bei reflektuojant aptarė mobiliųjų įrenginių taikymo ugdymo procese galimybes bei būtinas sąlygas.

Lektorė Stasė Riškienė ne tik supažindino su mobilaus mokymosi principais, praktinės veiklos pavyzdžiais ir planšetinių kompiuterių taikymo ugdymo procese galimybėmis, bet ir išmokė velykinių kiaušinių marginimo meno. Nuoširdus ačiū!

Edita Bendžiuvienė,
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos bibliotekininkė