+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Istorijos mokytojų išvyka į Vydmantus

[singlepic id=1085 w=200 h=200 float=left]Rajono istorijos mokytojai pirmą mokinių pavasario atostogų dieną dalyvavo edukacinėje kelionėje – seminare į Vydmantus. Vietos vidurinės mokyklos istorijos mokytojas ekspertas Darius Petreikis  vedė seminarą tema „Darbas su šaltiniais istorijos pamokoje”, pasidalijo patirtimi.  Užsiėmimo metu išgirdome naudingų patarimų, kaip atlikti įvairaus tipo užduotis, į ką atkreipti dėmesį mokant mokinius istorijos, kaip dirbti su istorijos šaltiniais, kaip sudaryti klausimus, kaip mokyti istorijos laiko skaičiavimo subtilybių. Buvo kalbama ne tik apie darbą su rašytiniais šaltiniais, bet ir su schemomis, diagramomis ir darbo su šiais šaltiniais ypatumais. Aptarti įvairūs istorijos vadovėliai, pratybų sąsiuvinių pavyzdžiai, galėjome įsigyti ir lektoriaus parengtų užduočių įvairioms klasėms.

Mokytojai aplankė mažąjį Žemaitijos Kryžių kalną Erškėtyne. Ši vieta laikoma šventa, nes 1926 metais vienai vietos gyventojai čia apsireiškė Šv. mergelė Marija. Ji žmonėms tapo dvasinės atgaivos erdve sovietmečiu, joje lankytojų netrūksta ir dabar.

Istorijos mokytojai pavaikščiojo ir po gražų bei įspūdingą  Senąjį Įpilties piliakalnį, kurio šlaitai itin statūs, o pati aikštelė ovali.

Mokytojai už turiningai praleistą laiką dėkoja kelionės koordinatoriui istorijos mokytojui ekspertui Algirdui Gečui ir metodinio būrelio pirmininkui vyresnajam istorijos mokytojui Algimantui Valaičiui.

Liucija Šertvytienė,
Žemaičių Naumiesčio gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė