+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Gamtą mylėti per maža – ją reikia pažinti

[singlepic id=1086 w=200 h=200 float=right]Balandžio 15 dieną Švėkšnos „Saulės“  gimnazijoje šurmuliavo būrys mokinių ir mokytojų. Čia vyko respublikinė pradinių klasių mokinių ir mokytojų konferencija „Gamtą mylėti per maža – ją reikia pažinti“. Į Švėkšnos „Saulės“ gimnaziją atvyko jaunieji gamtos mylėtojai iš Tauragės r. Žygaičių gimnazijos, Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos, Klaipėdos r. Pašlūžmio mokyklos-daugiafunkcio centro. Sulaukėme gausaus dalyvių būrio iš Šilutės rajono: Vainuto gimnazijos, Kintų vidurinės mokyklos, Inkaklių mokyklos-daugiafunkcio centro, Žibų pradinės mokyklos, Pamario pagrindinės mokyklos ir Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos. Iš viso konferencijoje skaitytas 21 pranešimas.

Konferencijos dalyvius pasveikino mokyklos direktorė Dalia Dirgėlienė, kuri pasidžiaugė dalyvių gausa ir linkėjo drąsos. Šilutės r. švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vida Nemanienė pastebėjo, kad jaunieji konferencijos dalyviai galbūt pirmą kartą skaitys pranešimą ir visiems palinkėjo sėkmės.

Mokiniai domėjosi juos supančiu pasauliu, stengėsi suprasti gamtos ir savęs saugojimo svarbą, aktyviai domėjosi gamtosauginėmis problemomis, stebėjo ir atliko įvairius tyrimus, padarė išvadas. Pranešimų temos buvo aktualios ir įvairios. Sužinojome apie medžius, paukščius, žuvis, bites, skruzdėles. Stebėjome kiek tyrimų atliko mokiniai augindami sėklas, svogūnus, ąžuolus. Džiaugėmės pristatytais projektiniais darbais. Pasikartojome kaip rūšiuoti šiukšles ir saugoti artimiausią aplinką. Pranešimus skaitė patys mažiausieji 1- 4 klasių mokinukai, bet vaikai jautėsi drąsiai, aiškiai dėstė mintis ir kūrybiškai pristatė savo veiklą. Ačiū mokytojams, kurie paskatino vaikus domėtis gamta ir padėjo paruošti puikius pristatymus.

Elvina Kaktienė ir Rinalda Juciuvienė,
Švėkšnos „Saulės” gimnazijos
Pradinių klasių mokytojos