+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

„Žvaigždutės“ pedagogų lėlių paroda „Kurkime pasaką“

[singlepic id=1072 w=200 h=200 float=right]„Žvaigždutės“ ikimokyklinio ugdymo pedagogės Pasaulinei teatro dienai, kovo 27-ajai, kiekvienoje darželio grupėje inscenizavo spektaklius, kuriuose panaudojo pačių sukurtas lėles. Kūrybiniame procese dalyvavo ir lopšelio amžiaus grupės, aktyviai įsijungė net tėveliai. Siūtos, megztos, pagamintos iš popieriaus (panaudota įvairi popieriaus technika), ryškiaspalvės lėlės – visos rankų darbo. 

Kūrybinė veikla – tai suaugusiojo ir vaiko saviraiška, tai galimybė bendrauti. Vaikų kūrybinės raiškos puoselėjimas kasdieninėje veikloje yra būtina sąlyga ugdant kūrybingą, mąstančią asmenybę, kuri galės sėkmingai pritapti ir toliau plėtoti savo gebėjimus nuolat tobulėjančioje ir besikeičiančioje visuomenėje.

Kovo 17 – 21 dienomis įstaigoje vyko teatro savaitė „Kuriame pasaką”, kurioje aktyviai dalyvavo ir grupių tėveliai: siūlydami idėjas, siūdami kaukes, būdami žiūrovais. Visą savaitę jautėsi sujudimas, šurmulys, nes kiekvieną dieną vieni buvo žiūrovai, kiti artistai, pertraukėlių metu vaikus linksmino įvairūs personažai: lapė, peliukas, pagrandukas. Spektaklių buvo suvaidinta net vienuolika: „Vištytės pyragas”, „Išėjo tėvelis į mišką”, „Pagrandukas”, „Uodegos” ir kt.

Aktyvios teatro savaitės „Žvaigždutėje” rezultatas – gausus ryškiaspalvių teatro lėlių paradas-paroda Tarnybos konferencijų salėje. Tai darželio meninės kūrybinės grupės veikla pagal projektą „Kurkime pasaką”.

Reda Jakienė,
Priešmokyklinio ugdymo pedagogė, auklėtoja metodininkė,
Meninės kūrybinės grupės narė