+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Paroda „Mano mylimiausias knygos herojus”

[singlepic id=1062 w=200 h=200 float=left]Tokiu pavadinimu vaikų piešinių ir skirtukų parodą iki balandžio 30-osios  Tarnyboje eksponuoja Šilutės Žibų pradinės mokyklos mokytoja metodininkė Daiva Balčytienė ir bibliotekininkė Daiva Šarlauskienė, Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos bibliotekininkė Edita Bendžiuvienė, dailės vyresnioji mokytoja Ramunė Petrikienė ir informacinių  technologijų mokytoja metodininkė Rita Barkauskienė.

[singlepic id=1071 w=200 h=200 float=right]Dailės būrelio „Skudurinė Onutė“  mokiniai kartu su mokytoja Daiva Balčytiene sumanė įgyvendinti mokyklos bibliotekininkės Daivos Šarlauskienės sumanymą – iliustruoti perskaitytų knygų herojus. 1-4 klasių mokiniai bibliotekoje rinkosi knygas pagal pomėgius, po pamokų būrelio užsiėmimų metu kūrė iliustracijas. Keletą mėnesių mokiniai tobulino savo kūrinius, daug kartų aptarinėjo knygų siužetus, veikėjus, jų charakterį ir išvaizdą. Mokiniai ne tik įgijo žinių daugiau skaitydami, bet ir naujų kompetencijų išreikšdami charakterius  savo piešiniuose.

5-10 klasių mokinių skirtukų parodos kūrimui vadovavo Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos bibliotekininkė Edita Bendžiuvienė, dailės vyresnioji mokytoja Ramunė Petrikienė ir informacinių  technologijų mokytoja metodininkė Rita Barkauskienė. Bibliotekininkė Edita Bendžiuvienė pristatė mokyklos mokiniams populiariausias knygas, kurias mokiniai skaitė, aptarė ir iliustravo skirtukuose. Iš viso buvo nupiešti 78 skirtukai. Iš jų Šilutės Martyno Jankaus mokyklos mokytojai atrinko 20 geriausiųjų, kuriuos dešimtų klasių mokiniai kartu su mokytoja Rita Barkauskiene kūrė ir maketavo Microsoft Publisher programa per kompiuterinės leidybos pamokas. Balandžio 29 d. mokiniai, kūrę skirtukus, turės galimybę apsilankyti leidykloje, susipažinti su jos darbu, parsivežti išeistus skirtukus.

Rasa Jankauskienė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos vyresnioji mokytoja,
Žibų zonos metodinio būrelio pirmininkė