+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Šilutės dekanato tikybos mokytojų gavėnios susitikimas su Telšių vyskupu Jonu Boruta

[singlepic id=1056 w=200 h=200 float=right]Kovo 20 d. Žemaičių Naumiesčio Šv. Ark. Mykolo parapijoje tikybos mokytojai susitiko su Telšių vyskupu Jonu Boruta. Dekanato tikybos mokytojai ir kunigai rinkosi bažnyčioje, kur kartu su parapijų kunigais dalyvavo Šv. Mišiose.

Po Šv. Mišių susitikimas tęsėsi parapijos salėje. Vyskupas Jonas Boruta apžvelgė šiandienines politines aktualijas, padrąsino mokytojus su viltimi žvelgti į sudėtingas istorines aplinkybes, kur tikybos mokytojo vaidmuo, nešant Gerąją Naujieną, visada išlieka labai svarbus.

Kartu atvykęs Telšių katechetikos centro vadovas kun. Rimantas Gudlinkis kalbėjo tikybos mokytojams apie būtinybę kelti savo kvalifikaciją aktyviai dalyvaujant seminaruose, rekolekcijose. Katechetinio centro vadovai labai rūpinasi tikybos mokytojų profesine kompetencija, mokytojai visada sulaukia ir dovanų. Visoms mokykloms buvo padovanoti nauji leidiniai ir diskai su paruoštais pamokų planais, skirtais Šeimos metams. Tai didelė pagalba mokytojams,  kad visi kuo išsamiau galėtų atskleisti mokiniams šeimos vertybes, jos svarbą mūsų gyvenime.

Šis kiekvienais metais vykstantis susitikimas su Telšių vyskupu Jonu Boruta, yra labai svarbus  tikybos mokytojams, nes jis atskleidžia visuotinės Bažnyčios rūpestį tikybos mokymu mokyklose, paskatina tikybos mokytojus atsakingiau žvelgti į savo pašaukimą ir nepaliauti siekti dvasinio ir profesinio tobulėjimo.

Virginija Rupainienė,
Žemaičių Naumiesčio gimnazijos tikybos mokytoja metodininkė,
Tikybos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė