+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

FESTIVALIS „SVAJONĖ-5“

[singlepic id=1043 w=200 h=200 float=right]Kovo 15 dieną į Šilutės kultūros ir pramogų centrą didelę žiūrovų auditoriją sukvietė  V respublikinis vaikų ir jaunimo populiariosios vokalinės muzikos festivalis „Svajonė“.  Festivalyje dalyvavo virš 150 augančių ir jau profesionalių atlikėjų iš Klaipėdos, Kretingos, Kėdainių, Kauno, Elektrėnų, Šakių, Tauragės ir Šilutės rajonų. Atlikėjai žiūrovams padovanojo puikiai atliekamas dainas „gyvai“. Dvi su puse valandos vykęs festivalis neprailgo, nes atvykę dainorėliai – įvairių konkursų respublikoje ir užsienio šalyse nugalėtojai. Visus privertė šypsotis augančios mažosios žvaigždutės „Spinduliukai“, kuriems nebuvo lengva ir mikrofoną išlaikyti.

Šilutės rajoninės mokinių meninės  raiškos programų konkurso, projekto „V Respublikinis vaikų ir jaunimo populiariosios vokalinės muzikos festivalis „Svajonė“ vykdytojai Lijana Šerpytienė ir Valdas Lacko prieš koncertą sukvietė dalyvių vadovus į renginio aptarimą. Vadovai ir muzikos mokytojai pasidalino solistų, grupių ir popchorų  vokalinių, saviraiškos, meninių ir kūrybinių kompetencijų ugdymo patirtimi. Aptarė patirties sklaidą dalyvaujant konkursuose ir festivaliuose respublikoje ir už jos ribų.

 „Svajonės“ jubiliejinį respublikinį festivalį organizavo Šilutės Pamario pagrindinė mokykla, Šilutės estradinės dainos ir saviraiškos klubas „Spindulys“. Festivalio vykdytojai – Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė, Šilutės estradinės dainos ir saviraiškos klubo „Spindulys“ pirmininkė Lijana Šerpytienė, dainų autorius, atlikėjas, prodiuseris Valdas Lacko.  Festivalio partneriai – Šilutės kultūros ir pramogų centras, Šilutės rajono savivaldybė, verslo paslaugų centras „Šilutė plius“, kūrybos namai „Idėja“; žiniasklaida –„Žinios1.lt“, „Šilutės naujienos“, Šilokarčema“.

Festivalio organizatoriai dėkoja Traksėdžių pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojai ikimokykliniam ugdymui Ritai Užgalienei  už sukurtą įspūdingą scenografiją, visiems rėmėjams už suteiktą galimybę organizuoti aukšto lygio festivalį. Organizatoriai svajoja, kad šis festivalis taptų tarptautiniu.

Lijana Šerpytienė,
Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė