+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Teatrinė veikla ir priešmokyklinio amžiaus vaikų kūrybiškumo ugdymas

[singlepic id=1006 w=200 h=200 float=right]Vasario 20 d. priešmokyklinio ugdymo pedagogės rinkosi į metodinį susirinkimą, kurio metu vyko apskritojo stalo diskusija „Teatrinė veikla ir priešmokyklinio amžiaus vaikų kūrybiškumo ugdymas”. Susirinkime dalyvavusios pedagogės atsinešė ugdytinių ir savo sukurtas teatrines vaizdines priemones, scenarijus, Irena Rimkuvienė, Saugų vaikų darželio auklėtoja metodininkė net vedė praktinius užsiėmimus.

Metodinių priemonių buvo tiek daug, kad vos užteko popietės su visomis jomis susipažinti ir išklausyti gerosios patirties pasisakymus. Įdomu buvo susipažinti su šešėlių teatru, šviesos stalo, interaktyvios lentos panaudojimo galimybėmis, įvairių tipų ( megztomis, siūtomis, popierinėmis ir kt.) stalo teatro bei pirštukinėmis, lazdelinėmis pačių sukurtomis lėlėmis. Visų susidomėjimą sukėlė gerumo medis, kurio pagalba vaikai mokomi gerumo, tarpusavio supratimo ir bendradarbiavimo (pristatė Danguolė Grigalienė, Vainuto gimnazijos Bikavėnų skyriaus auklėtoja).

Praktika įrodė, kad labiausiai mėgiamos yra pačių vaikų pasigamintos lėlės.  Kūrybiškos teatro idėjos ir priemonių gausa buvo užburianti ir viliojanti, kilo minčių organizuoti šios veiklos priemonių parodą, brandesnį renginį, atviras veiklas.

Reda Jakienė,
Šilutės lopšelio darželio „Žvaigždutė” priešmokyklinio ugdymo pedagogė, auklėtoja metodininkė,
Priešmokyklinio ugdymo metodinio būrelio pirmininkė