+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Atvira pamoka Švėkšnos „Saulės“ gimnazijoje

[singlepic id=1004 w=200 h=200 float=right]Vasario 19 d. rajono technologijų mokytojai stebėjo Vaidoto Didžiūno, Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos technologijų mokytojo metodininko atvirą pamoką septintoje klasėje „Metalai. Metalo savybės“.

Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su įvairių metalų savybėmis, jų panaudojimu ir būdais juos atpažinti. Jie aktyviai atliko praktines užduotis  kiekvienas išbandydamas to ar kito metalo ypatybes, net metalo skambesį. Miela buvo tai, kad labai geri ir nuoširdūs mokytojo ir mokinių santykiai klasėje, ypatinga tvarka ir drausmė pamokos metu, gausu metalo pavyzdžių.

Pabaigoje mokytojai aptarė atvirą pamoką, pildė pamokos stebėjimo protokolą. Aptarti pamokos uždaviniai, mokymosi uždavinių, metodų ir mokymo bei mokymosi priemonių dermė, kt. 

Pasidžiaugėme technologijų kabinetų palyginti turtingu parengimu pamokai , kuo  ne kiekviena mokykla galėtų pasigirti.

Mokytojai taip pat buvo pamaloninti Vaidoto Didžiūno idėjų gausa ir išradingumu puošiant ir turtinant gimnazijos aplinką. Su didžiausiu smalsumu apžiūrėjome mokytojo su mokiniais pagamintus interjero ir eksterjero medžio, metalo dirbinius, daugelį idėjų galbūt pritaikysime grįžę savo mokyklose.

Stebėta patirtis mums teikia visokeriopą praktinę naudą: ugdymo proceso organizavimo ypatumai, įvairiausių idėjų pritaikymas pamokoje, puoselėjant mokyklos aplinką ir interjerą tikrai pradžiugino ir sudomino.

Jurgita Balčytienė,
Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos technologijų mokytoja metodininkė,
Technologijų mokytojų metodinio būrelio pirmininkė