+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Mokytojo eksperto Remigijaus Oželio atvira pamoka „Kelias į intymumą“

[singlepic id=996 w=200 h=200 float=left]Vasario 13 d. rajono tikybos mokytojai Švėkšnos „Saulės“ gimnazijoje stebėjo mokytojo eksperto Remigijaus Oželio atvirą pamoką „Kelias į intymumą“, kuri vyko 9a klasės mokiniams.

Mokytojas Remigijus Oželis pasiūlė iš pradžių mokiniams  eilės tvarka sudėlioti dvylikos pakopų programą, kurios dėsninga seka būtina laimingai santuokai.  Mokiniai pamokoje buvo aktyvūs, stengėsi rasti atsakymą į mokytojo iškeltus klausimus. Tikėtina, kad atsakymų  į pamokoje mokytojo iškeltus klausimus mokiniai dar ieškos ilgą laiką, nes tema apie gyvenimo dėsningumus ir gyvenimo tiesas neišbaigiama per vieną pamoką ar dieną. Tiesiog džiugu, kam mokiniams palikta galimybė apmąstyti kiekvienam savo ateitį, kaip sudėlioti tas dvylika pakopų, nuo kurių taip priklauso santuokinio gyvenimo sėkmė, kiekvieno iš mūsų elgesys, bendravimo džiaugsmas ir vertybės.

Pabaigoje mokytojai pildė pamokos stebėjimo protokolą, kolektyviai aptarė ir mokytojui Remigijui Oželiui išsakė nuomonę apie stebėtą pamoką. Jie buvo sužavėti mokytojo eksperto gebėjimu rasti dialogą su mokiniais, profesionaliai jį plėtoti ir paskatinti mokinius mąstyti, ieškoti, atrasti gyvenimo vertybes, kurti gyvenimo ateitį ieškant prasmės ir tiesos. Pamoką stebėjusiems mokytojams patiko,  kad stebėjo ne iš anksto surepetuotą “spektaklį”, o eilinę įdomią, vertingą ir turiningą pamoką, pagrįstą vertybių ir gyvenimo prasmės filosofija.

Virginija Rupainienė,
Žemaičių Naumiesčio gimnazijos mokytoja metodininkė,
Tikybos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė