+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Tradicinė matematikos savaitė Šilutės pirmojoje gimnazijoje

[singlepic id=911 w=200 h=200 float=right]“Matematika – irgi sava meno rūšis, ji moko ir juokauti, ir kurti, ir rimtai galvoti.” (N.Vineris)

Šių metų gruodžio 2 – 6 dienomis Šilutės pirmojoje gimnazijoje vyko tradicinė matematikos savaitė. Jos metu 1-4 gimnazijos klasių mokiniai dalyvavo matematikos olimpiadoje. Pirmokai gimnazistai turėjo pristatyti kūrybines užduotis “Matematika ? Gyvenimas”. Renginys – atvira veikla, joje pakviesti dalyvauti rajono mokyklų matematikos mokytojai.
Gruodžio 6 dieną Šilutės pirmosios gimnazijos pirmokams buvo surengtos matematikos varžytuvės, skirtos parodyti, kad matematika supa visą pasaulį ir kad mokytis jos gali būti labai smagu. Gimnazistai turėjo susiburti į komandas, sukurti jų pavadinimus, emblemas, paruošti prisistatymus, pasikviesti sirgalius, kurie juos aktyviai palaikytų. Tiek komandos, tiek sirgaliai turėjo atlikti labai įdomias užduotis, susijusias su gyvenimu ir matematika. Mokiniai buvo labai aktyvūs:salėje vyravo nuolatinis šurmulys, juokas, sirgalių skanduotės, plojimai. Ši matematikos valanda buvo įdomi.

Informavo mokytoja Audronė Vaičiulionytė
Nuotrauka mokytojos Tatjanos Mikalauskienės