+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Tikybos mokytojai kviečia pamąstyti sprendžiant egzistencinius klausimus

[singlepic id=909 w=200 h=200 float=left]Gruodžio 5 d. Žemaičių Naumiesčio parapijos salėje vyko tikybos mokytojų metodinio būrelio susirinkimas. Artėjant Šv. Kalėdoms šis susitikimas vyko neformalioje aplinkoje.  Prie kavos puodelio tikybos mokytojai aptarė aktualiausius klausimus.
Buvo bandoma organizuoti naujo metodinio būrelio pirmininko rinkimus… Rinkimams nepavykus, metodinės grupės pirmininkė tęsė susirinkimą pristatydama vaizdinę medžiagą “Tūkstantis klausimų”, kuri kviečia kiekvieną apgalvoti savo pašaukimo kelią ir būtinybę asmeniškai atsiliepti sprendžiant svarbiausius egzistencinius klausimus. Toks asmeninis apsisprendimas yra esminė tikybos mokytojo pozicija ugdant jaunimą. Pirmininkė supažindino mokytojus su E. Estrelos liūdnai pagarsėjusia rezoliucija „Seksualinė ir reprodukcinė sveikata bei teisės“, už kurią pakartotinai bus balsuojama Europos parlamente šią savaitę. Ši rezoliucija propaguoja lytinį švietimą, inspiruotą radikalios programos.
Lietuvos šeimos centras kreipėsi į visuomenę, ragindamas rašyti mūsų Europos parlamentarams ir raginti nebalsuoti už šį dokumentą. Tikybos mokytojas ekspertas Remigijus Oželis pristatė pranešimą: “Esame kviečiami saugoti Dievo atminimą savo gyvenime ir jį žadinti kitų žmonių širdyse”. Jis šių metų rugsėjo 26-29 d. su Lietuvos katechetų grupe Vatikane dalyvavo tarptautiniame katechezės kongrese „Katechetas – tikėjimo liudytojas“, kuris buvo surengtas Tikėjimo metų proga. Šiame kongrese popiežius katechetams ir tikybos mokytojams sakė, kad svarbiausia – asmeninis tikybos mokytojo santykis su Dievu. Po to, žinoma, – drąsa. Pabrėžė, kad reikia ieškoti įvairių priemonių, metodų, būdų, tačiau tai tik priemonės, ir jos tampa prasmingos tik tada,  kai yra svarbiausias ir esminis dalykas – tavo tikėjimas, ir kad tai, ką perteiki yra tikra.

Susirinkimo pabaigoje mokytojai teikė siūlymus ateinančių metų veiklos planui.

Virginija Rupainienė,
Žemaičių Naumiesčio tikybos mokytoja metodininkė,
Tikybos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė