+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Privalomasis darbo saugos būklės įmonėje elektroninis deklaravimas

[singlepic id=864 w=200 h=200 float=left]Lapkričio 12 d. įvyko seminaras „Privalomasis darbo saugos būklės įmonėje elektroninis deklaravimas”, skirtas vadovams, darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos specialistams, darbdavio įgaliotiems asmenims saugai ir sveikatai.

2013 spalio 1 d. įsigalioja Informacijos apie darbuotojų saugos būklę ir darbo vietų atitiktį darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų reikalavimams teikimo (toliau – deklaravimo) Valstybinei darbo inspekcijai tvarkos aprašas, kuriame nustatyta, kad visi ūkio subjektai iki 2013 m. gruodžio 31 d. privalo pateikti informaciją apie darbuotojų saugos būklę ir darbo vietų atitiktį darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų reikalavimams Valstybinei darbo inspekcijai.

Seminaro tikslas – supažindinti seminaro dalyvius su deklaravimo tvarka bei įvairių ūkinės veiklos sričių įmonių deklaravimo ypatumais. Seminare buvo kalbama apie teisinį deklaravimo pagrindimą; deklaravimo esmę, ekonominę naudą, atsakomybę už pateiktų duomenų teisingumą; kas ir kaip turi būti deklaruojama; profesinės rizikos vertinimą, darbuotojų vaidmenį profesinės rizikos vertinimo procese.