+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

„Mes – už šviesą!”

[singlepic id=832 w=200 h=200 float=right]Spalio 31 d. Švėkšnos parke įvyko daug dėmesio susilaukusi projektas-šventė “Mes – už šviesą!”. Idėja – Švėkšnos “Saulės” gimnazijos technologijų mokytojo metodininko, rajono technologijų mokytojų metodinio būrelio pirmininko Vaidoto Didžiūno. Parama ir pagalba – idėjos gerbėjų ir palaikytojų – gimnazijos mokinių ir mokytojų, miestelio gyventojų, verslininkų, ūkininkų, rajono technologijų mokytojų ir mokinių, žiniasklaidos atstovų. Kelių kilometrų spinduliu šventės vakarą apie gyvenvietę susikaupė vykstančių į šventę svečių mašinų virtinės, o renginys sudomino net tarptautinę žiniasklaidą… Plūdo svečiai ne tik iš rajono, bet ir  iš Druskininkų, Vilniaus, Panevėžio, Kauno. 

Tiek daug moliūgų-žibintų Lietuvoje iki tol niekas nebuvo uždegęs. Švėkšnos akcija „Mes-už šviesą“ pateko į šalies rekordų knygą. Uždegti 1128 moliūgų “ažūro” žibintai. Parko šviečiančių moliūgų pašvaistė atrodė įspūdingai. Sklido klasikinės muzikos garsai, šalia esanti kavinė “Viesulas” visus vaišino patiekalais su moliūgais pagal įvairiausius receptus.

Vaidotas Didžiūnas teigė, kad idėja buvo organizuoti šviesos šventę, kad žmonės burtųsi, pabūtų, pamąstytų apie gėrį, gimtojo krašto meniškumą, jo puoselėjimą ir garsinimą. Nuo pavasario sodino tam tikslui savo žemėje moliūgus, planavo, kaupėsi, ieškojo bendraminčių idėjos įgyvendintojų. Šventė organizuota jau trečią kartą, kasmet populiarėja.

Igno Didžiūno nuotraukos:
[nggallery id=50]