+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Judrieji žaidimai formaliajame ir neformaliajame pradinių klasių mokinių ugdyme

[singlepic id=815 w=200 h=200 float=right]Spalio 30 d. Lietuvininkų g. 38 vyko seminaras šiuo pavadinimu pradinių klasių ir kūno kultūros mokytojams. Lektorė – Klaipėdos universiteto docentė Dr. Asta Šarkauskienė. Seminaro tikslas buvo plėtoti pradinių klasių mokytojų fizinio ugdymo planavimo ir organizavimo kompetenciją.

Jaunesnis mokyklinis amžius yra vienas iš svarbiausių vaiko motorinio aktyvumo ir pagrindinių judėjimo įgūdžių formavimo laikotarpis. Mokykliniame gyvenime dominuoja intensyvi protinė veikla, o judėjimui ir jo skatinimui skiriamas nepakankamas dėmesys. Moksliniai tyrimai skelbia, kad vaikų fizinis aktyvumas neatitinka rekomendacinių normų.

Mokytojai, vykdantys formalųjį ir neformalųjį vaikų fizinį ugdymą, turėtų pasiūlyti vaikams kuo įvairesnių, įdomių, jų prigimtį bei pomėgius atitinkančių fizinio aktyvumo veiklų, kurios vaikams būtų įdomios, skatinančios jų judėjimą kūno kultūros pamokų bei laisvalaikio metu.

Pradinių klasių mokiniai mėgsta žaisti judriuosius žaidimus, kurie ne tik suteikia džiaugsmą bei sudaro galimybę  fiziškai tobulėti, bet ir plėtoja bendravimo ir bendradarbiavimo, garbingos sportinės kovos įgūdžius, stiprina sveikatą, plėtoja fizinio aktyvumo poreikį.

Seminare buvo pristatomi formaliojo ir neformaliojo fizinio ugdymo tikslas ir uždaviniai, aptariami ugdymo rezultatai. Mokytojai teoriškai bei praktiškai supažindinti su įvairaus pobūdžio judriaisiais žaidimais.