+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Mokslinė praktinė konferencija

[singlepic id=547 w=200 h=200 float=right]Gegužės 17-18 dienomis rajono logopedės dalyvavo Lietuvos logopedų asociacijos organizuotoje 1-ojoje tarptautinėje mokslinėje praktinėje konferencijoje „Įvairūs požiūriai į kalbėjimo ir kalbos sutrikimus bei jų įveikimą”, vykusią Šiaulių universitete. Konferencijos pirmoji dalis buvo teorinė – išklausyti svečių iš Latvijos pranešimai.  Antrojoje konferencijos dalyje logopedės dalijosi gerąja profesinės veiklos patirtimi – pristatė stendinius pranešimus, didaktines bei vaizdines priemones.

Rajono švietimo įstaigų logopedės konferencijai parengė stendinius pranešimus.  Lina Gutauskienė, Šilutės Žibų pradinės mokyklos vyresnioji logopedė pristatė projektą “Dirbame kartu”. Vyresnioji logopedė Daiva Petrauskytė ir logopedė metodininkė Jurgita Šikšniuvienė iš Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos pristatė integruotą logopedijos ir technologijų veiklą. Eglė Račienė, Švietimo pagalbos tarnybos vyresnioji logopedė, skaitė  pranešimą “Bedradarbiaukime! Logopedas-tėvai-vaikai”.

Dviejų dienų konferencija logopedėms davė neįkainojamą profesijos žinių ir praktikos bagažą. Tokią tarptautinę mokslinę praktinę  konferenciją Lietuvos logopedų asociacija organizavo pirmą kartą. Buvo parengta iš visos šalies ir kaimyninės Latvijos švietimo įstaigų atsivežta vaizdinių didaktinių priemonių paroda, leidyklos pristatė įvairius leidinius ir priemones, tinkančias logopedo darbui su vaikais.