+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

„Struktūruotos aplinkos kūrimo įtaka elgesio ir emocijų sutrikimų turinčių vaikų ugdymui(-si)“

[singlepic id=391 w=200 h=200 float=left]Tradiciškai, prieš išlydint Švėkšnos specialiosios mokyklos moksleivius pavasario atostogų, mokyklos bendruomenė sukvietė į seminarą pasidalinti gerąja patirtimi moksleivių tėvelius, globėjus, pedagogus ir visus, kas neabejingi vaikų, turinčių elgesio ir emocijų sutrikimų, ugdymosi kokybei. Šių metų seminaro tema – „Struktūruotos aplinkos kūrimo įtaka elgesio ir emocijų sutrikimų turinčių vaikų ugdymui(-si)“. Mokyklą lanko vaikai, atvykę gyventi ir mokytis iš įvairių Lietuvos vietovių.
Visiems susirinkusiems sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorė Laima Navickienė. Direktorė paaiškino, kodėl ypatingai svarbu kurti strūktūrizuotą aplinką tokiems vaikams. Pasak direktorės, sruktūrizavimas vaikams suteikia tvirtesnius ir geresnius santykius. Taip galima išvengti pykčių ir smulkių nesusipratimų. Pranešimus skaitė vyresnioji mokytoja Ramutė Stankuvienė, vyresnioji auklėtoja Daiva Budvytienė. Jos aiškino, kaip kuriama aplinka pamokoje ir laisvalaikio metu. Psichologė Asta Lukauskienė pristatė jungtinį jos ir psichologės Rositos Andrašiutės, specialiosios pedagogės Aistės Pielikienės, socialinės pedagogės Aurelijos Kasparavičienės pranešimą „Psichologo, specialiojo pedagogo, socialinio pedagogo vaidmuo, kuriant strūktūruotą aplinką elgesio ir emocijų sutrikimų turintiems vaikams“. Kviestinis svečias psichologas-psichoterapeutas Rolandas Evaltas papasakojo apie Elgesio ir emocijų sutrikimų charakteristiką, struktūruotos aplinkos reikalingumą tokiems vaikams. Į Švėkšnos specialiosios mokyklos organizuotą seminarą užsiregistravo ir atvyko per 80 dalyvių.

Ši diena ypatinga ir mokyklos ugdytiniams, nes jie turėjo galimybę parodyti savo veiklos rezultatus atvykusiems svečiams, tarp kurių – jų globėjai. Kiek jaudulio ir džiugių emocijų patyrė moksleiviai ruošdami teatralizuotą pasveikinimą svečiams. Pamokančią istoriją mokiniams padėjo sukurti vyresnioji mokytoja Ramutė Stankuvienė. Auklėtojo Mindaugo Nogaičio suburtos kapelos muzikiniai ritmai praskaidrino atvykusiems nuotaiką. Taip pat seminaro dalyviai turėjo galimybę apžiūrėti vaikų darbų parodėles, kurias padėjo sukurti technologijų mokytojai Inga Girskienė ir Vaidotas Didžiūnas bei mokytojų padėjėja Virginija Rukšnaitienė. Svečius pamalonino ir visų grupių vaikų kartu su auklėtojais pagal tęstinį projektą paruošta pavasarinių puokščių parodėlė „Nuo sėklos iki daigo“, projekto kordinatorė Inga Girskienė.
[nggallery id=19]