+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Interaktyvios lentos panaudojimo galimybės ankstyvajame anglų kalbos mokyme

[singlepic id=308 w=200 h=200 float=left]Vasario 18 d. anglų kalbos pradinių ir vyresnių klasių mokytojai rinkosi į metodinį pasitarimą, kur Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė Vilma Saldauskienė pasidalino darbo patirtimi apie tai, kaip ugdymo procese naudoja interaktyvią lentą dirbdama su nauju vadovėliu „Star Kids“.
Mokytojai buvo supažindinti su leidyklų siūlomų naujų vadovėlių išbandymo sąlygomis. Dažnai leidyklos siūlo palankiomis sąlygomis įsigyti mokymo priemonių, kurių dėka atsiranda galimybė atnaujinti ugdymo įstaigų mokymo priemones ir procesą.
[singlepic id=305 w=150 h=150 float=right]Pranešėja Vilma Saldauskienė pastebėjo, kad naujausi anglų kalbos mokymo vadovėliai yra pateikiami kartu su skaitmenine mokymo medžiaga, įgalinančia pravesti aktyvią, motyvuojančią, informatyvią , vaizdžią, kintančią, įdomią pamoką. Metodinio susirinkimo dalyviai turėjo galimybę ne tik pamatyti, bet ir išbandyti kaip naujoves pritaikyti praktikoje.
Aktyvi pamoka geriausiai pavyksta naudojant interaktyviąją lentą, kuri teikia daug galimybių mokytojui ir mokiniui.  Dirbant su šia lenta mokytojui yra labai lengva pasiruošti pamokai, parengti mokiniams papildomas užduotis, jas nuolat keisti ir įvairinti.
Mokytoja Vilma Saldauskienė pristatė įvairius užduočių parengimo modelius, kurie gali būti naudojami pamokos pradžioje sudominti mokinius, paskelbti temą, pateikti naują medžiagą, panaudoti ją praktiškai ir įtvirtinti bei vertinimui ir įsivertinimui.
Jei mokykla įsigytų bent interaktyvios lentos mokymo programą, mokytojai, klasėje turintys multimedia, galėtų visas šias galimybes pritaikyti ugdymo procese.
Mokytojai aptarė kovo 5 d. Švėkšnos „Saulės“ gimnazijoje vyksiančio festivalio „Linksminkimės su anglų kalba“, rajoninės pradinių klasių anglų kalbos olimpiados, kuri vyks balandžio 30 d. parengiamuosius darbus.