+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Geros pamokos paieškos

[singlepic id=278 w=200 h=200 float=right]Vasario 12 d. rajono tikybos mokytojų metodinio būrelio nariai gausiai rinkosi aptarti Žemaičių krikšto 600 metų jubiliejui skirtą pamoką, kitą veiklą, kuria rengiamasi paminėti, šią įspūdingą sukaktį.

Viena svarbiausių metodinio būrelio susirinkimo temų, kuria diskutavo ir dalijosi patirtimi rajono  tikybos mokytojai, buvo klausimas, kaip teisingai suformuluoti pamokos uždavinius. Mokytojai pastebėjo, kad svarbiausia yra pamokos uždavinio aiškumas, mokiniams suprantami terminai, tikslingumas ir tinkama bei saikinga informacija, pamokos planavimas.

Susirinkimo metu metodinio būrelio pirmininkė Virginija Rupainienė pristatė Lietuvos jaunimo dienų programą, dalyviai stebėjo vaizdinę medžiagą, kaip aiškiu ir nesudėtingu būdu jaunimui perteikti sudėtingas teologines tiesas.

Pasidalinta metodine medžiaga, kaip 1-12 klasėms  organizuoti aiškią, įdomią, informatyvią pamoką apie Žemaičių  krikšto 600 metų jubiliejų,  visi mokytojai taip pat gavo Telšių katechetinio centro paruoštus 4-5 klasėms skirtus  pratybų sąsiuvinius.

Numatyti veiklos etapai kaip parengti skirtukų parodą, skirtą paminėti Žemaičių krikšto jubiliejui, kurią planuojama eksponuoti Švietimo pagalbos tarnybos konferencijų salėje kovo mėnesį.