+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Metodinės veiklos planavimas ir koordinavimas 2013 metais

[singlepic id=186 w=200 h=200 float=left]Tokia tema gruodžio 10 d. rajono Švietimo pagalbos tarnyba sukvietė pasitarimui – apskritojo stalo diskusijai rajono metodinių būrelių pirmininkus, Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus specialistus.

Tarnybos direktorė Judita Blinkevičienė pasidalino mintimis apie metodinės veiklos organizavimą ir aktualijas šiandien. Švietimo skyriaus vedėja Birutė Tekorienė teigė, kad metodinė veikla turi būti planuojama ne mokslo, bet kalendoriniams metams, kalbėjo apie metodinės veiklos prioritetus, tikslus ir uždavinius, dokumentavimą. Švietimo skyriaus  specialistai taip pat išsakė pastabas  ir teikė siūlymus  kaip siekti mokytojų aktyvumo ir metodinės veiklos kokybės. Metodinių būrelių pirmininkai tvirtino, kad jie nesirenka lengviausių kelių, bet organizuoja net keletą veiklų per mėnesį, aktyviai ieško naujovių. Dauguma metodinių būrelių pirmininkų pastebėjo, kad mokytojai už metodinę veiklą norėtų atlygio, įvertinimo, nes tai esanti nuolatinė papildoma veikla.

Pokalbio metu išsakytos pastabos bus naudingos visiems planuojantiems, įgyvendinantiems ir vertinantiems metodinę mokytojų veiklą.