+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Veikla buvo visiems įdomi, o rezultatas – vertas sugaišto laiko…

Vasario 18 d. pradinių klasių anglų kalbos mokytojai ilgai nesiskirstė. Gal keturias valandas dirbome ir nepabodo… Veikla buvo visiems įdomi, o rezultatas – vertas sugaišto laiko.

Šilutės Žibų pradinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Rasa Jankauskienė pasidalijo vertinga patyriminės veiklos su mokiniais praktika. Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokytojos Rita Barkauskienė ir Aida Skarbalienė daug ir labai įdomiai kalbėjo  apie mokinių pagrindinių gebėjimų ir įgūdžių ugdymą per projektinę veiklą: Ispanijos, Turkijos, Lenkijos, Grenlandijos patirtis. Mokytojos Vilma Adomavičienė ir Nijolė Kairienė atskleidė labai įdomią Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos mokinių patyriminės veiklos patirtį. Pranešimai buvo gausiai iliustruoti veiklų nuotraukomis. Pranešėjoms buvome nuoširdžiai dėkingi.

Kalbėjome daug, daug klausėme. Apie šalių kultūrų skirtumą. Apie kelią į mokinių mintis ir potyrius, įgūdžius. Susivienijome ne tik pradinių klasių anglų kalbos mokytojai – pranešėjos buvo ir kitų dalykų mokytojos. Bet mūsų dialogas buvo iš širdies į širdį – apie tai, kas mums svarbiausia – mokinio pažanga, kitoks suvokimas, praktinė veikla, teikianti kitokias žinias, neabejotinai įtvirtinanti jas gyvenimui.

Aptarėme ir veiklos klausimus.

Banga Sabaliauskienė,
Pradinių klasių anglų kalbos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos mokytoja