+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Susirinkimai netradicinėje aplinkoje

Lapkričio 26 d., rajono geografijos, biologijos, chemijos, etninės kultūros, šokio mokytojai rinkosi į netradicinį susitikimą, kuris vyko Šilutės Hugo Šojaus muziejuje.

Susirinkimas prasidėjo edukacija „Lietuvininkų kulinarinis paveldas“. Dalyviai buvo supažindinti su Lietuvininkų dvarų elgesio normomis, mokėsi kaip reikia taisyklingai sėdėti ir vaišintis kafija. Damos sužinojo daug informacijos apie vėduoklės laikymo ypatumus ir ką reiškia vėduoklės padėtis vienoje ar kitoje pozicijoje, kokią informaciją perteikia džentelmenams. Išgirdome įvairių pasakojimų iš dvarų gyvenimo istorijos. Išmokome įvairių kaklaskarės surišimo būdų, kuriais gali puoštis ne tik vyrai, bet ir moterys.

Po edukacijos geografijos mokytoja R. Pociuvienė pristatė kelionės į Jordaniją įspūdžius ir pateikė daug patarimų planuojantiems keliauti ne tik geografijos, bet ir kitų dalykų mokytojams. Įspūdžiais dalijosi ir kiti, neseniai keliavę į kitas šalis.  Po pristatymo vyko trumpas Šilutės rajono geografijos mokytojų būrelio susirinkimas kurio metu aptarti svarbiausi ateinančių metų klausimai.

Mokytojų susirinkimas netradicinėje aplinkoje sulaukė pagyrimų, nes tai sumažina įtampą ir kelia teigiamas emocijas. Po susitikimo visi išsiskirstė pakilios nuotaikos, lydimi artėjančių švenčių laukimo. Lapkričio 28 dieną tą pačią programą išklausė ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pageidaujantys mokytojai.

Alicija Odinbergienė,
Šilutės rajono geografijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė