+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Metodinių priemonių efektyvumas mokinio kalbos ugdymui

Spalio 31 d. rajono švietimo įstaigų specialieji pedagogai ir logopedai rinkosi praktinei veiklai su logopedo vadovėlių autore Stase Vilkiene iš Klaipėdos. Taip pat planavome veiklą, kiekvienas pedagogas pristatė savo pasigamintą metodinę priemonę. Metodinio būrelio veiklą kuruojanti Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vida Nemanienė apibūdino specialistų situaciją rajone, išsakė kai kurių įžvalgų apie specialiojo pedagogo ir logopedo darbo specifiką.

Lektorė Stasė Vilkienė negailėdama dalijosi sukaupta profesionalia darbo patirtimi ir sėkmėmis, pasidalijo „paslaptimis“, kaip pasiekti geriausią rezultatą, kai atvejai netipiniai, nes kiekvienas mokinys individualus ir jam taikomi skirtingi būdai ir metodai. Gausi auditorija klausytojų buvo labai dėkingi lektorei už jos nuoširdų dalijimąsi sukaupta patirtimi. Įsigijome lektorės Stasės Vilkienės ir jos bendraautorių net po keturis leidinius-metodines priemones, kurie bus puiki priemonė ugdant mokinius.

Logopedės ir specialiosios pedagogės pristatė pačių sukurtas viena už kitą išradingesnes metodines priemones, kurias jos naudoja praktiniame darbe.

Visa, ką išgirdome ir pamatėme, tikrai taikysime savo kasdieniame darbe ugdydami mokinius.

Zita Šernienė,
Specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinio būrelio pirmininkė,
Šilutės lopšelio-darželio „Žibutė“ logopedė metodininkė