+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Prie žinių versmės. Diskusija su mokytoja eksperte Tatjana Balvočiene

Spalio 10 d. įvairių dalykų mokytojai turėjo galimybę dalyvauti apskritojo stalo diskusijoje „Mokytojo kelias į sėkmę – kalbėkime, dalykimės, diskutuokime“ su Šilutės Vydūno gimnazijos mokytoja eksperte Tatjana Balvočiene. Kolegiali diskusija buvo labai produktyvi – dirbome visi drauge, o mokytoja Tatjana meistriškai mus nukreipė spręsti visiems mokytojams aktualių situacijų ir parodė daug neįtikėtinų būdų, kaip profesionaliai rasti dialogą su mokiniu, jį sudominti, kokie gali būti seni bet naujai pateikti vertinimo būdai.

Diskusijų ašis buvo Švietimo ir mokslo ministerijos naujausias leidinys, kurį ir aptarėme, – formuojamasis vertinimas individualiai pažangai skatinti. Kalbėjome apie sėkmes įgyvendinant ir tobulinant knygoje pateiktus patarimus bei idėjas.

Popietė su šia knyga, vedama mokytojos Tatjanos, buvo pilna kūrybiškų sumanymų ir netikėtumų. Kaip netradiciškai, KITAIP organizuota pamoka. Žinias priėmėme diskutuodami, dalydamiesi savo potyriais, net žaisdami.

Gavome didžiulį žinių bagažą, kurį taikysime savo profesinėje praktikoje. Tokia popietė praverstų visiems mokytojams,- juk turime keistis kartu su kintančia aplinka ir laiku. AČIŪ mokytojai Tatjanai!

Saulina Grinčinaitienė,
Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokyklos mokytoja