+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Europos kalbų diena KITAIP

Rugsėjo 26 dieną Šilutės Žibų pradinėje mokykloje įvyko netradicinių metodų kolegialiosios patirties pasidalijimo veikla, kurios metu paminėjome Europos kalbų dieną. Atviroje veikloje dalyvavo per 13 rajono mokyklų pradinių klasių anglų kalbos mokytojų.

Renginio metu buvo panaudotos IT technologijos, nauji, netradiciniai metodai, kuriuos išbandė pradinių klasių mokiniai iš 10 rajono mokyklų. Akcentavome užsienio kalbų ir komunikavimo jomis svarbą, praktiškai įsitikinome, kaip galima kitokioje aplinkoje didinti mokymosi motyvaciją. Mokiniai dainavo, aktyviai atsakinėjo į viktorinos klausimus, kūrybinėse užduotyse iliustravo pasisveikinimus įvairiomis kalbomis. Veiklos mokiniams labai patiko, pabaigoje jie visomis kalbomis dėkojo mokytojams už įdomią veiklą ir kartu su mokytojais dainavo Maiklo Džeksono „We are the World“. Tai buvo nauja, neįprasta veikla, visus kviečianti žaismingai, įdomiai ir patraukliai mokytis ir paminėti Europos kalbų dieną. Atviroje veikloje panaudoti metodai bus taikomi ir pamokose.

Mokytojai sukūrė virtualią grupę, kurioje dalysis kolegialiąja patirtimi ir naujovėmis, o sukurtus piešinius eksponuos parodoje „Sveikinamės įvairiomis kalbomis“ Švietimo pagalbos tarnyboje.

Banga Sabaliauskienė,
Pradinių klasių anglų kalbos mokytoja metodininkė,
Pradinių klasių anglų kalbos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė