+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Rugsėjo 1-osios skambučiui nuskambėjus

16-tus metus iš eilės Švietimo pagalbos tarnyba Mokytojus senjorus sukvietė Šilutės meno mokykloje į tradicinę šventę – Mokslo ir žinių dieną, Rugsėjo 1-ąją – kurią kasmet jie pažymi veikdami drauge: dainavo dainas, dalyvavo edukacinėje veikloje, dalijosi įspūdžiais ir naujienomis.

Šventė prasidėjo P. Čaikovskio “Spragtuku“,- kūrinį pianinu grojo buvęs Meno mokyklos mokinys, dabar Londono Karališkosiosios muzikos akademijos studentas Kasparas Mikužis. Padėkos žodžiais ir gėlėmis Mokytojus pasveikino Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Dainora Būdvytienė. Ilgamečius pedagogus Rugsėjo 1-osios proga taip pat sveikino Švietimo pagalbos tarnybos, Šilutės Žibų pradinės mokyklos pedagogų kolektyvai, visiems dovanojo gėles ir šiltus padėkos žodžius. Klausėmės krašto poetės Dalios Žibaitienės sukurtų eilių iš būsimo vienuoliktojo jos kūrybos leidinio. Janinos Degutytės eiles deklamavo mokytoja Stasė Mockuvienė. Kalbėjome visi, daug žodžių tilpo į trumpos šventės laiką.

Kasmet ši šventė būna ir panaši, ir skirtinga: laikas daug ką keičia, keičiamės ir mes patys. Mokytojo senjoro žodis būna pasvertas gyvenimu, patikrintas praktika. Prasmingos ir mielos akimirkos kartu praėjo nepastebimai greitai…