+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kūrybiškumo ugdymo svarba ir galimybės

2019 metų  balandžio 17 d. rajono technologijų mokytojai rinkosi į metodinio būrelio teorinį ir praktinį susirinkimą “Kūrybiškumo ugdymo svarba ir galimybės”- kūrybines dirbtuves „Tapyba ant šilko“. Susirinkimo metu išklausyti du pranešimai ir organizuotas tapybos ant šilko praktikumas.

Šilutės Martyno Jankaus mokytoja Asta Martinkienė pasidalijo idėjomis ir patirtimi dėstant mitybos pamokas pagrindinėje mokykloje, pristatė savo sukurtą metodinę priemonę „ Informacijos paieška ir pateikimas technologijų pamokose. Mityba.“ Naujienas iš respublikinės technologijų olimpiados vykusios Zarasų profesinėje mokykloje parvežė Vainuto gimnazijos mokytojas Arūnas Mockus. Mokytojas išsamiai pristatė ir aptarė respublikinės olimpiados rezultatus, tendencijas ir kryptis.

Praktinėje susirinkimo dalyje Šilutės pirmosios gimnazijos mokytoja metodininkė Nijolė Titienė pristatė estetinių kompetencijų ugdymą mokinių kūryboje – „Tapyba ant šilko“. Mokytojai turėjo galimybę praktiškai išbandyti tapybos ant šilko technologiją, sužinoti, kaip šią techniką taikyti technologijų pamokose.

Rajono technologijų mokytojų susirinkimas buvo informatyvus ir naudingas, nes norint sudominti mokinius per technologijų pamokas dažnai mokytojui tenka ieškoti vis naujesnių ir įdomesnių būdų bei technikų.

Rita Šleinytė,
Technologijų metodinio būrelio pirmininkė