+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kūrybinių darbų iš antrinių žaliavų paroda „Mažieji draugai“

Balandžio mėnesį Švietimo pagalbos tarnyboje kviečiame pasidžiaugti Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos I-IV klasių mokinių kūrybinių darbų iš antrinių žaliavų paroda „Mažieji draugai“.

Kai rytą, prieš patekant saulei, basomis kojomis atsirėmus į motiną žemę, stovi ežero pakrantėje, nustembi: kiek daug skraidančių, lekiančių, čiulbančių…

Paukščiai sveikina naujos dienos pradžią. Taip, tai jie pirmi supranta, kad atėjo nauja diena, atnešdama savo darbus ir rūpesčius. Bet iš kur jie žino, kada keltis, lizdą sukti, vaikus perėti…

Po Velykinių atostogėlių Šilutės Martyno Jankaus  pirmų-ketvirtų klasių mokiniai į mokyklą „atskrido“ su mažaisiais draugais, paukščiais, kurie buvo pagaminti iš antrinių žaliavų. Mokinukai per atostogas kartu su tėveliais ar seneliais iš popieriaus, šiaudų, plastiko, siūlų, stiklo ir kt. medžiagų gamino, lipdė, konstravo įvairius paukščius.

Kiekvienais metais mokykloje organizuojami renginiai, skirti Žemės dienos paminėjimui. Vykdomos įvairios veiklos: stebėjimai, tyrinėjimai, konkursai, konferencijos, darbeliai iš antrinių žaliavų ir kitos kūrybinės užduotys iš kurių mokiniai gali rasti sau priimtiniausią veiklą. Tikslas yra ugdyti mokinių kūrybiškumą, bendradarbiavimą,  kritinį mąstymą, tiriamojo darbo įgūdžius bei gebėjimą savarankiškai spręsti problemas, rūpintis gamta ir ją išsaugoti ateinančioms kartoms.

Žemės dienos renginius organizuoja mokytojos Violeta Lukočienė, Lijana Šerpytienė, Violeta Verbickienė, žinoma, į pagalbą ateina visos pradinių klasių mokytojos bei tėveliai ir net seneliai.

Violeta Lukočienė,
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos
Pradinių klasių mokytoja ekspertė