+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Mokytojai gilino IT žinias

Kol mokiniai ilsisi ir atostogauja, mokytojai semiasi naujų IT panaudojimo ugdymo procese žinių bei tobulina jau turimus gebėjimus.

Balandžio 12 d. Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje vyko IT seminaras „Power Point programa ugdymo procese“, kurį vedė gimnazijos IT mokytoja metodininkė Rasa Antanaitienė. Seminaro metu mokytojai prisiminė ir pakartojo, kaip reikia kurti pateiktis. Atlikdami praktines užduotis seminaro dalyviai mokėsi į pateiktis įtraukti teksto, grafikos, nuotraukų, vaizdo bei muzikos įrašų, animacijos ar kt. elementų. Lektorė taip pat patarė, kaip sukurti geras pateiktis, kad pateikiama medžiaga būtų įdomi, patraukli ir informatyvi.

Ypač įdomi buvo Mouse Mischief programa. Ši programa leidžia mokytojams kurti interaktyvias pateiktis ir įtraukti mokinius į veiklą pamokoje, kurios metu mokiniai, kiekvienas turėdamas savo pelę, viename ekrane atsakinėja individualiai arba bendradarbiauja atsakinėdami komandomis. Mouse Mischief programa pagyvina įprastą pamoką ir įneša šiek tiek šurmulio bei žaismingumo, todėl šiai programai prigijo lietuviškas pavadinimas „Pelės išdykėlės“.  Ji kelia mokinių motyvaciją, skatina bendravimą ir bendradarbiavimą, pagerina klasės valdymą bei garantuoja visų mokinių dalyvavimą pamokoje.

Seminaro metu įgytą patirtį mokytojai galės taikyti ugdymo procese, planuodami įdomias pamokas bei organizuodami įvairius renginius.

Rasa Antanaitienė,
Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos mokytoja metodininkė