+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Šiuolaikinio mokytojo kompetencijos

Balandžio 6 dieną vyko pradinių klasių anglų kalbos mokytojų metodinio būrelio susirinkimas. Susitikimo metu buvo dalinamasi patirtimi ir diskutuojama, koks yra šiuolaikinis mokytojas ir kokios naujos kompetencijos padeda jam sistemingai siekti asmeninio tobulėjimo.

Šiandien mokytojui nebeužtenka būti tik geru savo srities specialistu, supratimo ir tiesos šaltiniu. Labai svarbu  gerai pažinti ir suprasti save, apmąstyti  savo patirtį, kas padeda integruoti žinias, pagrįsti ir numatyti savo lūkesčius, vertybes, profesinius sprendimus. Apie tai kalbėjo ir praktinius užsiėmimus pravedė Žibų pradinės mokyklos mokytoja Renata Ivaščenkienė savo paskaitoje “New Teachers for New Competencies: Personal competencies, teamworking and time management” (liet. „Nauji mokytojai-naujos kompetencijos: asmeninės kompetencijos, komandinis darbas, laiko valdymas“).

Šios paskaitos metu mokytoja dalinosi  Erasmus+ kursų, vykusių Graikijoje, medžiaga.  Gardamo pagrindinės mokyklos mokytoja  Rita Gečienė pristatė ir pasidalino metodine priemone  „Žemėlapis“, kurią galima kūrybiškai  panaudoti ar pritaikyti pamokose. Susirinkime dalyvavusios mokytojos diskutavo įvairiais profesiniais klausimais, dalinosi savo asmenine patirtimi.

Susitikimas praėjo  turiningai ir prasmingai, suteikė  pozityvių minčių bei naujų idėjų.

Vilma Gečienė,
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos vyresnioji anglų kalbos mokytoja