+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Istorija, tradicijos, papročiai

Gruodžio mėnesį vyko bendradarbiavimo partnerių – Šilutės muziejaus – edukacinės programos, kuriose dalyvavo ne tik rajono pedagogai, bet ir pageidaujantys rajono gyventojai. Dalyvių buvo daug – susirinkdavo net po dvi amžiaus grupės (mokinių ir suaugusiųjų), kurios kartais vos sutilpdavo muziejaus edukacinėse patalpose.

Tautodailininkė Birutė Servienė mokė pinti iš eglišakių nuostabų kalėdinį vainiką, muziejaus etnografė Indrė Skablauskaitė pasakojo apie Mažosios Lietuvos Advento papročius, Šilutės r. meno mokyklos Švėkšnos filialo dailės mokytojas Vytautas Bliūdžius kvietė gaminti iš molio angeliukus, panaudoti virvelinę techniką.

Gausybė gerbėjų lankė tautodailininkės Birutės Servienės personalinę parodą „Ieškojimai“, skirtą autorės kūrybos dvidešimtmečiui. Daug emocijų patyrėme kepdami etnologės iš Pagėgių Aksaveros Mikšienės rekomenduotus tradicinius šišioniškių kalėdinius kepinius.

Tradicine tampa pačių pasigamintais žaisliukais dabintų eglučių alėja, puošianti Šilutę nebe pirmus metus. Ir maži, ir dideli, mokomės, prisimename tradicijas, pajuntame švenčių, suartinančių mus veiklose, žavesį. Šilutės muziejaus edukacinės programos rajono bendruomenei dovanoja neįkainojamą žinių ir pojūčių bagažą apie senosios ir šiandieninės Šilutės istoriją ir papročius.