+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Valdorfo pedagogikos seminaras

[singlepic id=745 w=200 h=200 float=left]”Dvi dienas (spalio 11-12) lopšelyje darželyje „Žibutė” vyko Valdorfo pedagogikos seminaras “Seku seku pasaką”. Seminaro tikslas buvo išsiaiškinti  tarpusavio santykių valdymo ir jausmų ryšį, suteikti žinių, kad asmenybė, turinti sveiką savimonę, sugebės įveikti iškilusius sunkumus, susijusius su integracija pasaulyje. Priminti, kokios vertingos ir gražios yra liaudies pasakos. Padrąsinti pedagogus jas gyvai sekti, suteikti metodinių žinių ir idėjų kaip kūrybiškai panaudoti pasakas savo darbe.
Seminaro uždaviniai – atskleisti liaudies pasakų fenomeną, ištakas, prigimtį. Supažindinti su lietuvių liaudies pasakų rūšimis ir specifika, simboline pasakų kalba; atskleisti, kokią įtaką pasakos ar jų stygius daro vaiko vidiniam pasauliui, kokius pedagoginius tikslus galima pasiekti „gyvai“ sekamų pasakų pagalba; atskleisti pasakų reikšmę ikimokyklinėje Valdorfo pedagogikoje. Pateikti metodinių – praktinių patarimų, pristatyti pasakos – žaidimo metodą. Suteikti galimybę šį metodą išbandyti praktiškai, taip įtvirtinant seminare įgytas žinias.
Aiškintasi tarpusavio santykiai ir jausmai, išklausyta paskaita “Pasakų ištakos, esmė bei jų simbolinė kalba“, atliktos praktinės užduotys: pasakos nagrinėjimas, pasakos-žaidimo kūrimas, pristatytos praktinės užduotys grupėse.