+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinės aplinkos ir jų kūrimas Švėkšnos „Saulės“ gimnazijoje

[singlepic id=744 w=200 h=200 float=right]Spalio 8 d. Švėkšnos “Saulės gimnazijoje lankėsi Kretingos rajono švietimo skyriaus bei švietimo įstaigų vadovai. Jų vizito tikslas – pasisemti patirties, kaip Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos edukacinės erdvės panaudojamos ugdymo procese. Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos administracija pasidalijo darbo patirtimi  bei įžvalgomis.

Buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad vietos kultūros paveldas, gimnazijos istorija turėtų būti viena iš esminių sąlygų kuriant edukacines erdves, kurios turėtų tarnauti ne tik estetiniam auklėjimui, bet ir edukacinei veiklai. Pastebėta, kad edukacinės erdvės kūrimas bei panaudojimas yra vienas iš mokytojų kūrybiškumo bei profesionalaus darbo su mokiniais  rodiklių.

Tradiciškai svečiai aplankė bažnyčią, muziejų bei parką. Tikimės, kad muziejininkės Monikos Oželienės pasakojimai apie Švėkšną, jos žmones, praeitį ilgam išliks svečių atmintyje. Turime vilčių, kad ir toliau talkinant rajono Švietimo pagalbos tarnybos direktorei Juditai Blinkevičienei, ateityje užsimegs glaudesnis bendradarbiavimas  bent su viena iš Kretingos rajono mokyklų.

Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos administracija