+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Mokymai švietimo įstaigų darbuotojams

[singlepic id=620 w=200 h=200 float=left] Rugsėjo 3 d. savivaldybių švietimo skyrių darbuotojams, mokyklų direktoriams, pavaduotojams vyko Švietimo politikos analizės mokymai(įvadas) pagal projektą “Regioninių švietimo valdymo informacinių sistemų plėtra ir švietimo politikos analizės specialistų kompetencijos tobulinimas (II etapas).

Mokymų tikslas – savivaldybių švietimo srities darbuotojų kompetencijų tobulinimas. Mokymų dalyviai – savivaldybių švietimo skyrių darbuotojai, mokyklų direktoriai, pavaduotojai ir kiti savivaldybėje su švietimu, udgymu ir kultūra susiję specialistai. Tikimasi, jog mokymuose dalyvavę švietimo srities darbuotojai įsisavinę mokymų medžiagą gebės: vykdyti kokybišką politikos analizę savivaldybėse; naudoti įdiegtą ŠVIS bendrojo lavinimo mokyklų ir ikimokyklinių švietimo įstaigų stebėsenai ir vertinimui; prognozuoti duomenų poreikius bei kurti politikos analizės modelius; teikti vadybines ataskaitas, reikalingas efektyviam bendrojo lavinimo mokyklų valdymui, savivaldybės ir/ar mokyklų vadovams; atlikti kitus su švietimo politikos stebėsena ir analize susijusius veiksmus.

Mokymų metu bus tobulinamos šios savivaldybių švietimo srities darbuotojų kompetencijos: politikos analizės procesas; darbas su regionine ŠVIS; analitinis ir kūrybinis mąstymas; modeliavimo įgūdžiai (analizės modelių kūrimas ir duomenų apdorojimas); sprendimų komunikavimo, pristatymo rengimo ir viešo kalbėjimo įgūdžiai; kompiuterinis raštingumas; vadybiniai ir tyrimo įgūdžiai.

Mokymai bus organizuojami kiekvienoje savivaldybėje po 10 dienų.

Tikimasi, kad mokymų pabaigoje savivaldybių švietimo srities darbuotojai turės pakankamai žinių ir kompetencijos savarankiškai atlikti švietimo politikos analizę bei nustatyti problemines sritis ir atlikti tyrimą gilesnei jų analizei remdamiesi regionine ŠVIS.